22 Şubat 2007

Tam Zamanında

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Kerkük'e yapılacak olası bir müdahaleyi Diyarbakır'a yapılmış olarak değerlendireceklerini buyurmuş. Ardından da bu yıl düzenlenecek Newroz kulamalarına Talabani ve Barzani'yi davet ettiklerini söylemiş. Yani yaptığının üstüne bir de tüy dikmiş.
Sam amca start vermiş olmalı ki, yeni müttefikleri, "Büyük Kürdistan" ağzıyla konuşmaya başlamış.
Acaba Sam amca bunların akıllarını nasıl aldı başlarından? Amerika lehinde yapılan bu tarz çılgınlıkları gördüğümde hep beyinlerinin nasıl yıkandığını merak ederim. Bir makinaya kayışlarla bağlayıp kafalarını bir elektrod çemberine mi sokuyorlar? Sonra teskin edici bir iğne yapıp beynin elektriksel akışını dumura mı uğratıyorlar? Bu sırada direnci kırılan düşünce sürecine müdahil mi oluyorlar?
Değil elbet. Buna gerek de yok. Çıkarlarını emperyalistlerinkiyle birleştirmeye hazırlanan Kürt burjuvalarının Pavlov'un iti misali şartlandırılıp çılgınlıktan çılgınlığa koşturulması kolaydır. Gerçi bunun acısını fakir kürtler çekeceği için buna çılgınlık değil, alçaklık demek daha doğru olacaktır.
Newroz kutlamalarına aşiret reisleri Talabani ve Barzani'yi davet etmişler!... Katil ve serseri sürüsü ABD ordusu zemini yoklamak için çekilme mevzuunu ortaya atınca panikleyip "siz giderseniz halimiz nic'olur" mealinde yalvarıp Coni'nin postalına sarılan, öldürseniz bırakmam deyip postalla birlikte sürüklenen aşiret reislerini.
Bunların zamanlaması gariptir. Bir işarettir. Hani silâhlı külahlı filmlerde, gece operasyonu öncesi mevzilenen güçlere "harekete geç" çağrısı olarak bir işaret fişeği atılır ya, bu olay bölünme için işaret fişeğidir. Göreceğiz.


Share/Bookmark

0 yorum var: